Weggever-blok instellen en aanpassen

Hoe het weggever-blok werkt

Er zijn 3 varianten: weggever blok 1, 2 en 3. Je kunt er één kiezen, maar je kunt ze ook alledrie gebruiken en afwisselen per pagina. Deze blokken zijn globaal, wat betekent dat als je bijvoorbeeld weggever blok 2 één keer hebt aangepast en ingesteld, dat overal waar je variant 2 gebruikt, hij hetzelfde is.

Dus pas je de tekst en foto aan, is die overal waar je weggever blok 2 gebruikt automatisch ook aangepast. Kies je vervolgens echter voor weggever blok 3, moet je die wel nog ook even apart aanpassen.

Hoe je een weggever-blok uitkiest

Open eerst de Elementor builder waarop een weggever-blok staat, zoals de homepagina. Ga naar het weggever-blok en klik in het blok (zorg dat je Template geselecteerd hebt).

Klik in het veld waar Weggever blok 2 (of 1 of 3) staat. Typ in het veld dat tevoorschijn komt ‘weg’, dan komen de andere varianten al in beeld. Klik een van de varianten aan.

Hoe je het blok aanpast

Als je de variant hebt die je wilt gaan gebruiken qua lay-out, klik je op Edit template om het blok te kunnen aanpassen.

Nu kun je de teksten en afbeelding naar wens wijzigen zoals je al gewend bent. Verwijder ook even de placeholder van een inschrijfformulier (dit is maar een afbeelding, ter voorbeeld), door rechts te klikken op de afbeelding en dan op Verwijderen. Of zoals in het screenshot via de navigator rechtsklikken op het juiste onderdeel en dan verwijderen.

Als je klaar bent, klik je op Updaten. Overal waar je nu weggever blok 3 instelt om te tonen, zal het hetzelfde zijn als wat je net hebt aangepast.

Herhaal dit voor andere varianten, als je die ook wilt gaan gebruiken.

Meer artikelen

Categorieën

Meer hulp nodig?

Open de bijbehorende training voor extra hulp. Of vraag om support via het formulier.