Mijn site ligt eruit

Oh nee! Dat is altijd even schrikken en ik kan me voorstellen dat je geen idee hebt wat te doen.

Maar geen zorgen, meestal is je site makkelijk terug te halen door een backup terug te zetten. Moet je natuurlijk wel backups hebben ingesteld via je hosting šŸ˜‰

  1. Ga na wat je mogelijk hebt gedaan waardoor je site eruit ligt, zoals updates draaien. Zo weet je of je een backup moet terugzetten van een uur geleden, of juist van langer geleden als je geen idee hebt hoe lang je site er al uit ligt.
  2. Log in op je hosting (niet op je WordPress site, maar bijv op Vimexx) en zet een backup terug. Weet je niet hoe? Raadpleeg hun documentatie. Bij Vimexx werkt dat bijvoorbeeld zo. Kom je er niet uit? Vraag je hosting om hulp.
  3. Heb je geen backups laten maken? Vraag dan je hosting een backup terug te zetten. Als je mazzel hebt, hebben zij achter de schermen ook nog backups.
  4. Helpt het terugzetten van de backup niet? Vraag ook dan je hosting om hulp. Vraag of ze kunnen zien wat er aan de hand is, want vaak is dit een server-dingetje.

Je merkt het: je moet in de meeste gevallen je hosting om hulp vragen, omdat zij hopelijk backups hebben, je daarbij kunnen helpen, kunnen zien wat er achter de schermen mis gaat, en het meestal een server-probleem is. Daarnaast reageren zij vaak binnen een paar uur omdat zij een helpdesk hebben. Ik heb dat niet en waardoor je soms 2 werkdagen moet wachten. Daarnaast zal ik je meestal eerst terugverwijzen naar je hosting voor hulp.

Probeer het dus eerst met je hosting op te lossen, want dat is het snelst. Kom je er met hen niet uit? Mail mij dan even naar support@simonehervij.nl en dan kijk ik of ik kan helpen.

Meer artikelen

Categorieƫn

Meer hulp nodig?

Open de bijbehorende training voor extra hulp. Of vraag om support via het formulier.