Inschrijfformulier regelen voor je weggever

Hoe je je inschrijfformulier laat werken

Check in dit artikel even onder ‘Hoe werkt het?’ hoe je überhaupt aan een inschrijfformulier kunt komen. Zodra je dat hebt geregeld, zul je zien dat je van jouw nieuwsbriefsysteem twee verschillende codes krijgt:

Klik in de screenshots om het te vergroten

Dit is een voorbeeld van mijn eigen nieuwsbriefsysteem Mailerlite. De bovenste moeten we even één keer op de juiste plek zetten, en die onderste plaatsen we op de plekken waar we het formulier daadwerkelijk tevoorschijn willen laten komen. Dus in ons geval, op de juiste plek in het weggever-blok (hoef je dus per variant ook maar één keer te doen).

Dat doe je zo:
Ga via je Dashboard naar Elementor -> Custom Code. Klik daarna op Add new custom code.

Geef je code een relevante naam zodat je het makkelijk herkent, zoals ‘Weggever’ en plak de code van je nieuwsbriefsysteem die in de <head> moet in het veld. Klik daarna op Publiceren en in het volgende scherm Save & close.

Ga nu weer terug naar het weggever blok die je in de stappen hiervoor aan het aanpassen was. Klik via de navigator op Code voor nieuwsbrief en plak je code in het veld links. Het klopt dat je je inschrijfformulier nog niet direct in beeld ziet komen. Klik nu op Updaten.

Refresh de homepagina (of welke pagina je ook dit weggeverblok op ingesteld hebt staan) en je zult zien dat je inschrijfformulier nu werkt 😊

Extra tips:

  • Vergeet niet ook je weggever in te stellen in de zijbalk van de blogpost templates.
  • Gebruik eventueel de Canva template bundel om een e-book te maken.
  • Maak een mockup (= zo’n mooie 3D afbeelding van jouw weggever verwerkt in een boek/mobiel/iPad) met bijvoorbeeld deze gratis online tool. Zorg wel dat er geen loze transparante ruimte om je mockup heen zit (wat standaard wel zo is met de tool die ik net noemde), anders wordt je weggever heel klein in het kader weergeven. Snijd in dat geval eerst je mockup strakker langs de randen bij met deze cropping tool.

Meer artikelen

Categorieën

Meer hulp nodig?

Open de bijbehorende training voor extra hulp. Of vraag om support via het formulier.