Facturen automatisch aanmaken en meesturen

Wat facturen betreft zijn er twee opties:

  1. Facturen laten aanmaken en meesturen met de gratis plugin WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips. Je moet dan zelf de facturen downloaden en verwerken in je boekhouding.
  2. Een koppeling maken met jouw boekhoudsysteem (zoals Moneybird), zodat je facturen automatisch in jouw boekhouding worden verwerkt. Check hier of dit ook met jouw boekhoudsysteem kan. Dit kost tot 250 transacties € 72 via webwinkelfacturen.nl. Als je hier gebruik van wilt maken, kun je het beste contact met hen opnemen en eventueel om hun hulp vragen bij het koppelen.

Wil je gebruik maken van de gratis plugin? Zo stel je die in:

  1. Zorg dat de plugin WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips geïnstalleerd en geactiveerd is.
  2. Ga via je Dashboard naar Woocommerce en dan PDF facturen.
  3. Onder Algemeen kun je je Shop header/logo instellen, je Bedrijfsnaam en adres (je ziet direct een voorbeeld rechts in beeld komen). Pas de logo hoogte aan als hij te groot of te klein is.
  4. Bij de Voettekst kun je bijvoorbeeld “Deze factuur is reeds betaald en is puur voor je eigen administratie.” invullen.

5. Klik nu op Documenten
6. Kies bij welke emails je de factuur wilt laten bijvoegen. Ik laat ze bijvoegen in de mail aan mijzelf dat er een nieuwe bestelling is, en in de mail met de bestelbevestiging (status afgerond/verzonden) naar de klant. Als je fysieke producten verkoopt, kun je er ook voor kiezen om de factuur juist al mee te sturen met de mail “Bestelling in behandeling”. Maar net wat jij fijner vindt voor jouw klanten!

Daaronder vind je nog meer instellingen die misschien relevant voor je zijn. Deze spreken erg voor zich, dus loop daar even doorheen en kijk wat voor jou relevant is.

Meer artikelen

Categorieën

Meer hulp nodig?

Open de bijbehorende training voor extra hulp. Of vraag om support via het formulier.