E-mails instellen

Elke keer dat er een product wordt verkocht, worden er een aantal emails verzonden. Bijv. dat er een nieuwe bestelling is naar jou, dat een bestelling in behandeling is (bij fysieke producten die eerst moeten worden ingepakt) en de bestelbevestiging naar de klant.

Welke mails precies wel en niet verstuurd moeten worden, naar wie en wat de inhoud is kun je zo instellen:

  1. Ga via je Dashboard naar Woocommerce, Instellingen en dan het tabje E-mails.
  2. Klik achter het type email dat je wilt aanpassen op Beheren

3. Verander in ieder geval bij de bovenste 3 de ontvanger naar jouw eigen email adres. Anders ontvang je die meldingen over nieuwe bestellingen niet en dat zou zonde zijn.
4. De bovenste 3 type mails krijg jij alleen. Bijv bij ‘Nieuwe bestelling’ kun je bij Aanvullende inhoud een feestelijk berichtje voor jezelf plaatsen dat je dan elke keer ziet bij een nieuwe bestelling. Zo staat er bij mij “Gefeliciteerd! Tijd voor een knuffel met de hondjes :)”
5. Bij de mail Bestelling afgerond en/of verzonden zou ik zeker de tekst personaliseren, want wat daar standaard staat is echt 3x niks. Verander het Onderwerp bijvoorbeeld in “Bedankt voor je bestelling bij {site_title}”. {site_title} wordt automatisch veranderd naar de titel van je site.
6. Verander E-mail koptekst (de titel in de mail) ook in iets passenders, zoals “Super tof dat je een bestelling hebt geplaatst!”.
7. En bij Aanvullende inhoud is het wel leuk om dat tekstje te veranderen naar iets persoonlijkers, dat meer bij jouw bedrijf past. Zoals “Bedankt voor je bestelling! Ik hoop dat deze bestelling jou en je honden heel blij gaat maken!”.

E-mailafzender + kleuren van de e-mails instellen

De “Van” naam en e-mail moet je ook nog even instellen. En je kunt niet heel veel instellen aan de e-mails, maar gelukkig kun je wel de kleuren aanpassen naar die van je huisstijl. Dat doe je zo:

  1. Klik op het tabje E-mails (via de Woocommerce instellingen)
  2. Scroll naar beneden onder de lijst met type e-mails.
  3. Vul daar je eigen naam en/of bedrijfsnaam in en het email adres van je bedrijf.
  4. Daaronder kun je jouw kleuren instellen. Kopieer de hex codes (zoals #757e6f) bijvoorbeeld uit je globale kleuren. Achter Basiskleur kies je de hoofdkleur van je huisstijl. Achtergrondkleur kun je bijvoorbeeld hetzelfde maken als jouw ‘Lichte achtergrondkleur #1’ of #2. Body achtergrondkleur en Body tekstkleur zou ik zo laten.

Meer artikelen

Categorieën

Meer hulp nodig?

Open de bijbehorende training voor extra hulp. Of vraag om support via het formulier.